(021) 2269 5704

برند سازی و هویت سازمانی

برند سازی بکارگیری مجموعه‌ای از راهکارها برای هویت بخشیدن به شما در دنیاری تجارت و مشخص ‌شدن و تثبیت جایگاه شما است. برند سازی بخش‌های مختلفی دارد اعم از مشخص کردن و تثبیت جایگاه شما، انتخاب نامی مناسب برای برند، طراحی لوگویی منحصر به فرد و ایجاد خاصیت‌هایی که تنها در برند شما وجود دارد. باید در نظر داشت که یک محصول در طول زمان به یک برند تبدیل خواهد شد.

برند سازی برای اهدافی مشخص ایجاد می‌گردد، مانند: متمایز شدن، ایجاد نوآوری و خلاقیت، اعتبار بخشیدن، فرهنگ‌سازی و ایجاد نیاز در جامعه برای استفاده از یک محصول.

برای درک بهتر از مفهوم برند می‌توان به نوشابه کوکا کولا اشاره کرد. در این نوشابه لوگوی منحصر به فرد در کنار رنگ خوراکی مشکی و مدل شیشه نوشابه همه جزیی از برند خاص کوکا کولا است و در اصل این موارد نوشابه را به برند خاص کوکا کولا تبدیل کرده است. مثال دیگر اتومبیل‌ بنز است، در تمام اتومبیل‌های بنز در کنار لوگوی اتومبیل ( دایره‌ای با سه خط که به سه قسمت تقسیم شده) مدل چراغ گرد ماشین که منحصر به فرد است نیز جزیی از برند محسوب می‌شود. در واقع برند خاصیتی مشخص در یک محصول است که فقط برای اوست و شما تنها با آن محصول آن خاصیت را درک می‌کنید و به خاطر می‌آورید.

در ایجاد یک برند منحصر به فرد از حواس دیگر به غیر از بینایی نیز استفاده می‌گردد. بکارگیری حس شنوایی با ایجاد نوایی خاص برای برند سازی مانند برندهای تلفن همراه و تبلیغات تلویزیونی برای یک محصول که همیشه از یک آهنگ استفاده می‌شود، بکارگیری حس چشایی در طعم برند، بکارگیری حس لامسه با بافت خاصی که در محصولات استفاده می‌شود و حتی بکارگیری حس بویایی نیز می‌تواند در ایجاد برند و ماندگاری آن اثرگذار باشد.

برای ایجاد برند سازی ابتدا باید به هویت سازمانی که در شالوده و پایه‌های شرکت قرار دارد توجه شود. هویت سازمانی اهداف و برنامه‌هایی است که شرکت از آن در تعامل با جامعه پیروی می‌کند تا در دراز مدت به شکلی منسجم و واحد دیده شود. این اهداف و راهکارها در کنار هویت بصری سازمان برای عموم مردم معنا پیدا می‌کند. هویت بصری تمامی پوسته و ظاهر محصول و شرکت است که به شکل تبلیغاتی دیده می‌شود و این عناصر بصری همه جزئی از پروسه برند سازی به حساب می‌آید.

انتخاب نامی مناسب برای شرکت، شعار تبلیغاتی هدفمند، اصوات و آهنگ‌های ایجاد شده برای تبلیغات رسانه‌ای، رنگ‌های سازمانی، المان‌های انتزاعی و یا بافت مشخص، لوگو و آیکن‌های شرکت، مسکات (شخصیت و کاراکتر تبلیغاتی مانند میمون چی‌توز)، اوراق اداری شرکت (سربرگ، پاکت نامه و کارت ویزیت)، تبلیغات دیگر مانند لیوان، خودکار، پیکسل، ساک دستی، بروشور و کاتالوگ، پوستر، بیلبورد، بنر، استند و آگهی های تبلیغاتی، طراحی تی‌شرت و پوشش کارمندان و گرافیک محیطی مانند تبلیغ روی ماشین حمل بار، طراحی و دیزاین فروشگاه و دفتر کاری همه جزئی از پروسه برند سازی و ایجاد یک هویت واحد برای شرکت هستند. تمامی بخش‌های نام برده شده باید با یکدیگر هماهنگ و منسجم باشند و هویتی واحد را به نمایش بگذارند تا برند سازی شکل گیرد.

بسته بندی منحصر به فرد و خاص محصولات شرکت که خلاقانه و بکر باشد در برند سازی نقشی پررنگ ایفا می‌کند و به ماندگاری آن محصول کمک بسزایی خواهد کرد. بسته بندی (پکیج) خاص و زیبای یک محصول پس از طی زمان، جزئی از سبک تولید شرکت به‌ حساب خواهد آمد. مانند دکمه‌ دایره‌ای شکل که روی تلفن‌های اپل قرار دارد.
همان طور که اشاره شد از خاصیت‌هایی که می‌توان در ایجاد یک برند منحصر به فرد اشاره کرد رنگ‌های سازمانی است که در برند سازی بکارگرفته می‌شود. رنگ سازمانی متشکل از 2 تا 3 رنگ مشخص است که بر اساس سیاست‌های شرکت انتخاب می‌گردد و در تمامی محصولات و بخش‌های گرافیک شرکت بکارگرفته می‌شود و در آینده نیز تغییر نمی‌کند.

درکل پروسه برند سازی در طول زمان شکل می‌گیرد، وقتی که یک محصول با خواص منحصر به فرد خود تولید شده و در طول زمان تبلیغاتی هدفمند برای آن انجام شده و پس از طی مدت زمانی خاص محصول در ذهن مخاطب ماندگار شده است. البته باید در نظر داشت که برای ایجاد یک برند منسجم و قوی در بین محصولات موجود باید از ابتدا به ایجاد آن فکر کرد و اهداف شرکت را بر مبنای آن پی‌ریزی کرد. هدف اصلی از برند سازی بدست آوردن مخاطبانی مشخص و همیشگی بدون نیاز به تبلیغات گسترده و هزینه‌بر در آینده است. محصولات شناخته شده و دوست داشتنی از یک برند نیاز به تبلیغات آن چنانی ندارند و مخاطبان خود به دنبال نسخه‌های جدید از محصولات آن شرکت خواهند بود.

کلمات کلیدی: برند سازی | هویت سازمانی | هویت بصری
Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn
Instagram